Üçlü Negatif Metastatik Meme Kanserinde Yeni Klinik Çalışmalar

article

Sacituzumab govitecan/IMMU-132 (anti-Trop-2-SN-38 antikoru) Immunomedics firması tarafından geliştirilen yeni bir ilaç. İlaç Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından Faz 1-2 klinik çalışma sonrası ‘’Çığır açan Tedavi’’ (Breakthrough therapy) kapsamına alınmış, bu bir nevi ön onay niteliğinde ve sonraki fazlar ilk çalışmadaki sonuçları teyit ederse ilaç onaylanacak. Firma Faz 3 çalışmayı 2016 sonuna kadar FDA’ya onayına sunmayı planlıyor.

Bu ilaç, TDM1 benzeri bir hedef tedavi ilacı, bir protein olan TROP2 reseptörlerine, SN38 (irinotecan aktif metaboliti) kemoterapi ilacını bağlayıp hücreye birlikte ulaştırıyor.  Damardan uygulanıyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda üçlü negative metastatik meme kanseri hastalarında kalıcı cevaplar göstermiş ve orta düzeyde tolere edilebilir yan etki ve toksisiteye sahip.

60 hasta ile yapılan ilk çalışmada 14 ay sağ kalım ve  %33 objektif cevap alınmış.  Grafikteki maviler stabil kalan, turuncu kolonlar tedaviye kısmı cevap veren (en az %30 tümör küçülmesi), kırmızılar ise tam cevap veren hastaları gösteriyor.

ASCO 2016 kongresinde basın ambargosuna uymadığı için anons edilmeyen çalışmanın sonuçları bir basın açıklaması ile paylaşılmış.

Article

Stay Informed

Subscribe To Our News Letter

Download our Smart Phone Apps

MetMeme | Article