MetMeme | About

Berkay Gülen

2016 yılının Nisan ayında Bianet İngilizce sayfa editörü Barış Mumyakmaz'ın yaşamını yitirmesine dair haberi okurken, daha önce Barış'ın Kemoterapi Günlükleri'ni de okuduğumu hatırladım. Aynı yazı dizisini tekrar okurken, Kanserle Dans Derneği'nin çevirilerinden bahsetmesi dikkatimi çekti. Çevirilerin gönüllüler tarafından yapılması, Türkiye'de bir süre gönüllülerle profesyonel anlamda çalıştığım için de ilgimi çekmişti. Türkiye'de gönüllülüğün en zor yanlarından olan sürdürülebilirlik ve gönüllü kuruluşların planlı büyümesi konularında Kanserle Dans Derneği'nin son derece mütevazi fakat etkili adımlar atmaya istekli olması, benim de gönüllülük başvurumu göndermem için yeterli bir sebep oldu! Yakın çevremde kanser hikayesi olmamakla beraber, acil ve doğru bilgiye, hayatın kritik bir döneminde erişmek için çalışan iyi insanlara destek vermekten son derece mutluyum. Bu nedenle de gönüllülüğün en kolay yöntemlerinden biri olan dijital gönüllülük aracılığıyla, Nisan 2016'dan bu yana derneğin çeviri faaliyetlerine destek vermeye çalışıyorum.

 

Betül Çobankaya

20 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim. Kanser geçmişimin olmaması ya da hasta yakını olmamama rağmen derneğin yapıcı ve yararlı yaklaşımları beni heyecanlandırdı. Bende ocak 2016'da aranıza bu aileye katıldım. Amacım insanlardan çok insanlık için yararlı bir birey olmak. Bir çok kişiye ulaşıp yardımcı olmaya çalışmak çok güzel. Sizlere sadece bilgi konusunda değil, zamandan da tasarruf ettirecek dokunuşlarınızla ulaşabileceğiniz bir projede yer almaktan mutluluk duyuyorum. Betül Çobankaya

Ceren Coşkun

Kanserle, başarı ile çok senkronize bir şekilde dans etmiş biri olarak,  bu hastalıkla mücadele ederken en çok ihtiyaç duyduğum şey takip edeceklerimi benim yerime takip edebilen, bir nevi doktor asistanı gibi çalışan akıllı bir ajanda idi.

Şu an bunu Metastatik Meme kanseri hastaları için yapma ve onların yaşam kalitesini arttırma şansımız var. Bu çok kıymetli bir şey…

Evet hastalık zor fakat tedavisi daha da zorlu bir süreç. Tedavi sürecinde sağlanacak her kolaylığın dansçımıza yadsınamaz bir katkısı var. Birilerinin hayatına güzel bir dokunuş yapmak ümidiyle…

 

Ceren Coşkun

Gönüllü

Çiğdem Çelik

2009 yılının ağustosunda, kahvaltı sofrasında, annemin memesinden gelip, tişörtünü kıpkırmızı kana bulayan akıntı ile başladı bizim 'Meme Kanseri' ile uzun soluklu serüvenimiz…

‘Biz’ diyorum çünkü o zaman farkına varmasak da bu hastalık annem kadar bizim de yaşamla imtihanımız olacaktı… Üstelik bu hastalık aileden hiç kimseyi daha önce ziyaret etmemişti ve annem kansere yakalanmayacak kadar genç, hareketli, hiçbir kötü alışkanlığı olmayan bir kadındı. O güne kadar kanseri yaşlılık hastalığı sanma tabum da böylece yerle bir olmuş oldu.

Annemin misafirperverliğinin, her geleni buyur edip başının üstünde yer yapan anaç yüzünün, hücrelerine kadar işlemesi bizi şaşkına çevirse de kontrolsüzce çoğalan ve onu kadın yapan hormonundan beslenip sinsice memesine yerleşen kitlesi ile iyi geçinmek zorundaydık. Her geçen gün kendi yetmez gibi bir de arkadaşlarını getiren ve odalara sığmayan bir hücre topluluğu bizi yenebilirdi ve onunla azılı düşman olmaktansa dost olmak, dansa kaldırmak en güzel seçimdi.  Uzun süre yatıya gelen, Barış Manço’nun da şarkısında satır satır anlattığı  gibi ‘Halamın Kızı Zehra’ muamelesi yapmaktan başka çaremiz de yok gibi görünüyordu…

Yapılan onca tetkikler, ameliyatlar sonrası gönlümüze serin sular serpildi. Tedaviye en iyi yanıt veren tür olduğu söylenen annemin kanserli kitlesi birinci evrede iken kanlı akıntı ile 'Burdayım' diye seslendi bize ve 5 yıl her şey rayından çıkmadan, kurulu bir mekanizma gibi sorunsuz ilerledi. Tedavi 2015 yılının başında sonlandı ve artık  ‘Halamın Kızı Zehra’ uzak diyarlara doğru yol aldı sanıyorduk ki dansımıza 4 aylık bir perde arasından sonra kaldığımız yerden devam ettik. Yaklaşık 10 gün kadar şiddetli kaburga ağrısını, yel ağrısı sandık ancak bizi ertesi sabah apar topar hastaneye  götüren şey, gece ağrıdan uyku tutmayan annemin eline gelen kitle oldu.Üstelik teşhis bu kez 'Meme Kanseri' değil, 'Metastatik Meme Kanseri'ydi. Nüks ise yine sağ memedeydi.

Kemik metastazı ile başlayan süreci, beyin ve karaciğer metastazı izledi. 

Kendimi sorguladığım, "Benim gibi başka kaç kişi çaresiz acaba?" dediğimde yanıtı internette aradım. Bu kez ilkinden çok daha zorlu görünüyordu yaşayacaklarımız.

Bu süreçte sanal alemin bilgi kirliliği beni de etkisi altına almak üzereyken, doğru yanlış demeden her şeye inanırken, 2015 yılında Kanserle Dans Derneği ile tanıştım. Her soruma özenle seçilmiş kelimelerden oluşan cevaplar aldım. Çok kısa sürede kendimi aileden biri gibi hissederek, 2016’da derneğin sosyal medya yöneticilerinden biri oldum.

Doğru bilgiye bir türlü ulaşamayınca kanserin hasta kadar hasta yakınını da kendi çemberinde çevirip, dansa davet ettiğin farkına kısa sürede vardım. Bu sancılı süreçlerimin başkalarının yaralarına merhem olması, karanlıklarını gündüze çıkartması artık benim varoluş sebebimdi. Bu uğurda anneme, kendime söz verdim. Artık hastalara çok daha yakınım, duygularına ortak olabiliyor, tedavilerinin yan etkilerini dinleyebiliyor, yardımcı olacak bilgiler paylaşabiliyorum. Yüzünüzde en ufak bir gülümsemenin sebebi olabiliyorsak ne mutlu bize…

 

Çiğdem ÇELİK

Esra Çokçetin

Kendimi  tanıtmaya gerek yok . Tutkuyla bağlı  bir gönüllüyüm sadece. Bu projenin bir parçası olmaktan dolayı  duyduğum gururun ,  mutluluğun hesabı yok...

Bir Deniz Yıldızının hayatına dokunabilirsek 

Ne mutlu  bize .... 

 

İrem Bulut

Kanserle Dans ile tanışmam, kanserle tanışmamdan 1-2 yıl sonra gerçekleşti. İnsanın kendisi veya çok yakını yaşamadığı sürece pek de dahil olmuyor maalesef bu süreçlere. Herkes bilir, genelde kız çocukları babalarına hayrandır. 'Baba' kelimesi öyle derindir ki, lügatımdaki hiç bir sözcük yeterli olmaz anlatmaya. Ben babamı ilk kez ağlarken gördüğümde, çok zamansız bir kayıp yaşamıştık. 

Babam yeğenini-benim kadar sevdiği yeğenini- ebediyete uğurlamıştı. O kadar ani ve hazırlıksız yakalamıştı ki gencecik kuzenimi, ne olduğunu bile anlayamamıştık, sadece yeni doğmuş bebeği bize emanet kalmıştı. İnsanların kayıpları kabullenme şekilleri birbirinden çok farklıydı. Ben çabuk kabullenmiştim gidişini, ama şundan emindim ki eğer ben bu sahneyi kendi hayatımda yaşadıysam bir yerlerinden ders çıkarmam gerekiyordu. 

Daha dersimi alamadan ikinci kez babamı gözü yaşlı gördüm. Şimdi de babam annesini kaybetmişti. Hayatta kalan tek varlığıydı babaannem babamın. Birbirlerine sevgiyle bakarlardı. Babam annesini de kanser yüzünden kaybetmişti. Bu kayıp da çok ani ve hazırlıksızdı... 

Bu sefer ders çıkarmayı bekleyecek kadar uzun vaktim yoktu, birşeyler yapmalıydım. Ölümler, kayıplar dünyanın kanunuydu biliyordum. Doğmak kadar ölmek de doğal bir süreçti. Ama insan, ömrü 10 yıl da olsa 100 yıl da olsa en güzel şekilde yaşamalıydı. Kanser, insanın ömründe kötü izler bırakan bir hastalıktı. Öyleyse bu kötü izleri minimuma indirmek için insanlara yardım edebilirdim. Çıkarmam gereken ders ve harekete geçmem gereken nokta buydu. Kanserle Dans ile bu şekilde tanıştım, gönüllü olmak istedim ve şimdi buradayım. Hem de sadece gönüllü olarak değil. Üniversitede psikoloji bölümünden mezun oldum ve profesyonel anlamda kanser hastaları ile çalışmaya karar verdim. Dansınızda partner olmak için buradayım. 

İrem BULUT

İstanbul Tıp Fakültesi Kanserle Dans Klübü

Yaptıkları çevirilerle benzersiz online metastatik meme kanseri kütüphanemizin oluşumasına katkıda bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Kanserle Dans Klubü öğrencilerine, klüp başkanı sevgili Kürşat Güner'e ve öğretmenleri Prof. Ümit Dilber Demirel'e teşekkür ederiz. 

Kanser Savaşçıları Derneği

Ülkemiz adına kanser hasta derneği olarak yaptıkları tüm çalışmaları gururla takip ettiğimiz Kanser Savaşçıları Derneğine bu projeye verdikleri içerik desteği için sonsuz teşekkürlerimizle. 

Projenin devamında omuz omuza çalışmalarımızı devam ettirmekten mutluluk duyacağız. 

http://www.kansersavascilari.org/

Melisa Kayalı

2015 yılında Kanserle Dans derneği ile tanıştım. 25 yaşında lokal ileri evre meme ca hastasıyım. Bu güzel dernek en zor zamanlarımda bana umut oldu, ışık oldu. Ve dedim ki bende insanlara bir nebze de olsa umut verebilmek yardımcı olabilmek için birşeyler yapmalıyım. Ve 2016 yılında hem kanserle dans hem de Metastatik meme kanseri grubumuzda gönüllü olarak adminlik yapmaya başladım. Evre 4 meme kanseri hastalarımızın daha rahat bir süreç geçirebilmeleri, sorularına cevap bulabilmeleri için paylaşımlar yapıp destek oluyoruz. Umut bekleyen nice yüreklere dokunmaya çalışıyoruz. Bu duygu pahabiçilemez. Hayatta, acılar da paylaştıkça azalır ve buna inanarak elimden gelen gayret ve destek ile bu güzel ailede varım. Sevgiler. Melisa Kayalı.

Navratan Soni GTS Infosoft Yazılım

Bu projenin teknik partneri olmaktan dolayı gururluyuz.Profesyonel yazılımcı olarak başladığımız bu çalışmada zaman içersinde kişisel olarakta hasta ve yakınlarına faydalı olacağını düşündüğümüz çeşitli öneriler getirerek (örnek semptom takibi, su içme hatırlatmaları vb) kendimizi bu projenin parçası hissettik.

Firmam ve kendim için bir projeden öte bizim için topluma geri dönüşüm ve katkı yaratma şansı yarattığı için bu önemli çalışmanın içinde olmaktan dolayı gururlu ve müteşekkirim. 

Navratan Soni, Kurucu, GTS Infosoft

Nezih Tekman

Kanserle Dans Ailemiz için herkes elinden geleni yapıyor, uzanıp kalplere dokunuyor. Bende onlardan biri olmaya gayret ediyorum.  Kanser gönüllüsü olmak gerçekten çok özel bir şeymiş. Yaşayarak, farkında olarak öğrendim. 

Proje kapsamında bana da yer verildiği için çok mutluyum.  Bir elin beş parmağından biriyim sadece. Bir kişiyi daha doğru soru sormaya yönlendirebilirsek ne mutlu bize. 

Nezih Tekman 

Nurgül Koç

Dertler ve acılar paylaşıldıkça azalır. Burada desteğe ihtiyacı olan insanlara elini uzatmaya hazır, yüreği sevgi dolu,araştıran, paylaşımcı kocaman bir aile var. Bu aileyle birlikte bir şeyler yapabilmek, elimden geldiğince katkı sağlayabilmek bana mutluluk verecek. Nurgül Koç

Ofisim Medya Grafik Dizayn

Akıllı Telefon IOS ve Android MET MEME Yazılım Dizayn Grafik Tasarım destekleri için Ofisim Medya (http://www.ofisimmedia.com) firması ekibine teşekkür ederiz. 

 

Ömür Efe

2012 yılında annemin Metastatik meme kanseri ile dansı başladı, çoklu organ metastazı ile 2014 yılının ocak ayında annem gözlerini yumdu. Dernekle 2013 yılında tanıştım önce takip ettim sonra sorular sorarak sorularıma cevap aldım daha sonra ise sayfa yöneticisi olarak görevlendirildim. Amacım annemin tedavisi sırası çektiğimiz zorlukların kimsenin çekmemesi, soruların cevapsız kalmaması.

2016 yılında Metastatik meme kanseri grubumuzda görev aldım. Hastalara tedavi seçeneklerini, yan etkilere yönelik bilgiler vermeyi ve en önemlisi bir hastayla iletişimi nasıl sağlamak gerektiğini vurgulamak için paylaşımlar yapıyoruz. Paylaşımlarımız doktorlarımız tarafından yazılan makalelerden, kitapçıklardan bilgilerle sunuyoruz. Evre 4 meme kanseri hastasının kronik bir hastalıkla mücadele ettiğini göstermek ve psikolojileri ve bizlerin onlara verdiği destek önemli. Elimden geldiğince destek olmaya söz verdim. 

Özgün Tansoker Danacı

Aynı hastalıktan  müzdarip başka bir insan görünce, sarılır insan. Yaşama döner. Paylaşır, bilgi edinir. Bilginin olduğu yerde korku azalır ve kaybolur. Mücadele ve çalışma başlar. Bir hastalık birleştirir elleri, akılları; yanımda, yanındayım der. Sonra.. 'peki daha neler yapabilirim'i düşünmeye başlar insan.

Bu projede yer aldığım için, çok fazla insana ulaşabileceğimiz ve farkındalığımızı daha da pekiştireceği için mutlu ve heyecanlıyım.

Sağlığınızla ilgili bir sorunuza 'bir dokunuş' ile bu kadar çabuk cevap alabileceğinizi düşündünüz mü? Artık düşünebilirsiniz. Ellerinize dokunur bir proje ile yanınızdayız. 

 

 

Umut Ataman

Proje ile teknik destek konusunda tanıştım ve projenin aslında görünenden daha çok görevlerde bulunmak istediğini gördükçe gurur duymaya başladım. Bu projenin bir yerinde yer almak oldukça mutlu ediyor insanı. 

Son zamanlarda çevremde duymaya başlamıştım mücadele edenleri, hepsinde ki ortak sorunun bilinçli olmamak ile birlikte gelen telaş duygusuna sahip oldukların farkında oluyor insan. Böyle büyük bir proje ile insanların sadece bilinçli olmaları sağlanmıyor, kendilerine destek olabilecek ve mücadelesinde yanında olup büyük bir güç desteği verebilecek kişiler ile birlikte olmasını sağlaması mükemmel.

Umut Ataman, Yazılım Test Mühendisi

Yeliz Güler

Merhaba 2008 yılında 30 yaşımda elime gelen bir kitle ile meme kanseri ile tanıştım. Ailemde hiç kanser öyküsü yok. Çevremde hiç kimsede de görmemiş, duymamıştım. Çok büyük bir şok yaşamıştım kabullenmek çok zamanımı aldı. Tam kabul ettim, hayatımı yoluna koymaya başlamışken 6. yılın sonunda kemik, karaciğer ve akciğer metastazlarım ile kanserle dans etmeye başladım. Kanserle Dans’ı sosyal medyadan takip ediyordum ama bir türlü dâhil olmaya cesaret edemiyordum. Bir akşam en dibe düştüğüm bir anda dünyalar iyisi kanatsız melek Ebru Tontaş ile tanışıp, dernekte gönüllü olarak çalışmaya başladım. Hayatımın en zor günlerini Kanserle Dans’taki yol arkadaşlarım sayesinde üstesinden geldim. Benim için tam bir terapi oldu. Burada olmaktan mutluyum, huzurluyum. Birilerinin yüreğine dokunabilmek,  ya da elini tutmak kadar güzel bir duygu yok diye düşünüyorum. Met meme ile dansım 3.yılı bitirecek eğer bu kadar güçlü durabiliyorsam kanserle dans sayesinde...

Stay Informed

Subscribe To Our News Letter

Download our Smart Phone Apps

MetMeme | About