MetMeme | About

‘Kanserle Dans Et’

Kanserle Dans Derneği kurucusu Esra Ürkmez: ‘Kanseri savaş olarak görmek, bir yenen bir yenileni kabul etmektir. oysa bu uyumla yapılan bir danstır’ diyor.

Kanser, birçok kişiyi korkutan hastalık olsa da hastalığı yenmede en önemli faktörlerin başında moral ve hayata pozitif bakmak geliyor. Babasına kanser teşhisi konulduktan sonra hayatını kanser hastalarının mücadelesine adayan ve birçok hastanın hayata tutunmasına yardımcı olan Kanserle Dans Derneği kurucularından Esra Ürkmez, “Biz hastalığın her aşamasında pozitif olmanın olumlu etkisine inanıyoruz, bu işi bir savaş olarak görmek, bir yenen bir yenileni kabul etmektir. Oysa bu uyumla yapılan bir danstır” diyerek, hastalıkla mücadelede en önemli etkenin moral olduğunu bir kez daha yineliyor.

Ürkmez ile Kanserle Dans Derneği’nin kuruluş sürecini, ailesinin yaşadıklarını, moral faktörünün hastalığı yenmedeki etkilerini ve daha birçok konuyu konuştuk. ABD’de yaşayan Ürkmez, sorularımızı şöyle yanıtlıyor:

‘Kocaman aile olduk’

Kanserle Dans Derneği nasıl kuruldu?

Babama, Hüseyin Avni Ürkmez’e 2011 Eylül ayında pankreas kanseri teşhisi konmuştu. ABD’de yaşadı- ğım için ailem babamın hastalığını benden saklamış. Şüphelerim ve zorlamalarım üzerine, Ekim 2011’de telefonda teşhisin yalnızca ‘kanser’ olduğunu söylediler. Bana deseler ki baban pankreas kanseri, iki çocuğumu bırakıp o akşam uçağa atlar gelirdim. Hastalığı duyunca önce internet araştırmalarını Türkçe yapmaya çalıştım. Ama bilgi bulmak o kadar zordu ki İngilizce aramaya baş- ladığımda bütün kapılar açıldı: ‘İlaçlar nedir, yan etkileri, ne yemesi gerek, ne yememesi gerek, neye dikkat etmeli, biz yakınlarını bekleyenler neler...’ Ama babamı, paşamı birkaç ay içinde kaybettik. O süreç boyunca her duygumu, inişimi çıkışımı, çaresizliğimi Facebook sayfamda paylaştım. Notre Dame de Sion Lisesi’nde çok samimi olmadığım bir arkadaşım, San Francisco’da yaşayan Ebru Tontaş, sürekli bana bu süreçte destek oldu. Babamın kaybından sonra, onun babasına kanser teşhisi konulunca, ‘Esra, destek sırası sende’ dedim. Yani aslında bizi bir araya getiren, babalarımızdır. Bir de bir şekilde yardım etme isteğimiz... Yapamazsınız denileni, dünyanın öbür ucundan yapabileceğimizi göstermek, pes etmemek. Gönlünüzü içten ortaya döktüğünüzde açılmayan kapı yok. O kadar güzel insanlarla yolumuz kesişti ki, Türkiye’nin her ilinde takipçimiz, destek verenimiz, gönlünü ortaya koyanımız oldu. 3 sene içinde bu güzel insanlar, gönüllü sağ- lık çalışanlarımız, bağışçılarımız sayesinde çok hızlı büyüdük, kocaman bir aile olduk.

‘Savaş olarak görmemeliyiz’

Neden kanserle dans derneği adını seçtiniz?

Hastalığın her aşamasında pozitif olmanın olumlu etkisine inanıyoruz, bu işi bir savaş olarak görmek, bir yenen bir yenileni kabul etmektir. Oysa bu uyumla yapılan bir dans. Doğru ayakkabı, doğru müzik ile; yani doğru bilgi ve psikolojik destek ile bu dansta partnerinizi yerine oturtmanız mümkün.

Hedefleriniz nedir?

ABD’deki hasta derneklerinin yapmış olduklarını Türkiye’ye adapte ederek, derneklerin sağlık çalışanları, hastalar arasında köprü olmasını amaçlıyoruz. Tedavinin hasta odaklı hale gelmesi, ileride hastaların politika değiştirecek ses olması, hasta savunulucuğu, gelecek 3 yıl içindeki hedeflerimizden. Soru soran ve tedavisinin bir par- çası olan bilinçli hasta olmalarını istiyoruz. Bu dans el ele verilerek yapı- lacak bir dans; sağlık çalışanlarımız, hasta ve hasta yakınlarımız beraber yürüttüğümüz takdirde anlamlı. Belki size inandırıcı gelmeyecek ama biz gönüllü ekip ve yönetim olarak her gün birçok hastamızın takibindeyiz. Bir insana bile faydamız dokunursa ne mutlu diye Ebru ile başlatmış olduğumuz Kanserle Dans ailesi iki damladan kocaman bir okyanusa dönüştü.

‘Pes etmek yok’

Kanser hasta ve yakınlarına önerileriniz nedir?

Öncelikle ‘pes etmek yok’. Kanser ölüm demek değil. Bu süreç inişli çı- kışlı, tam ‘bittim’ dediğinizde elinizden tutmak için Kanserle Dans ailesi olarak göreve hazırız. Herkesin yapabileceği bir şeyler var.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/saglik/580682/_Kanserle_dans_et_.html

"Zumbathon" Kanserle Dans etkinliği

Geçtiğimiz gün Zumba eğitmenleri ve Mikrop Hikmet lakaplı Hikmet Durmuş kanserle mücadele için farklı bir etkinlik için bir araya geldi.

DESEM'in de katkılarıyla İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Spor Salonu'nda Kanserle Dans Derneği yararına 25 Aralık Pazar günü yaklaşık 1000 kadının katılımı ile zumbathon yapıldı.Zumba ve Marathon kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşan, normal bir dersten uzun süren ve tüm dünyada yapılan eğlenceli bir parti. Katılımcıların  eğlenerek spor yaparken bir taraftan da bağışta bulundular.Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte 7'de 70'e herkes kanserle dans ediyoruz demek için oradaydı.

Mikrop Hikmet ve Zumba eğitmenleri tirübünlerde olan hasta ve yakınlarının yanına giderek zumbaton yaptılar.Duygulu anlara sahne olan etkinlikte

kanser hasta ve yakınlarına unutamayacakları bir gün yaşadı. 

Bu etkinliğe gönüllü olarak Funda Wieand ,Ece Süeren Ok, Şenay Çetinbudak Çokgenç,Tuba Kumruoğlu ,Bayraklı Lions Başkanı Emre Özakaydın ,Göztepe Lions Başkanı  Aylin Azer Barış ,Kahramanlar Lions Başkanı Esra Demirkıran'a Bitmez Enerjisiyle ve eğlenceli sunumu ile etkinliğe Renk Katan ,Mikrop Hikmet  Dj İrfan İnsel'e Sport Station Sahibi Mevlüt İşleyen ,Sahne Dizaynı yapan Suat Ok 'katkı koydular.

Katlım okadar büyüktüki Sadece İzmir'den değil Almanya -İstanbul - mersin gibi bir çok il ve ilçelerden gelen Zumba'cılar vardı.

Kanserle Dans Derneği Başkan Yardımcısı Güzin Yıldırım ''Her şey Sevgili Funda Wieand  'nın hayalini gerçekleştirebilmek için başladı.Gönlü güzel insanlar bu hayali gerçekleştirebilmek için bir araya geldi ve Zumbathon Kanserle Dans etkinliği ortaya çıktı.kanser hasta ve yakınlarına unutamayacakları bir gün yaşatan herkese çok teşekkür ederim ' dedi.

Sanatçı Mikrop Hikmet ise '' Bana bu proje geldiğinde hiç tereddüt etmeden  ben de varım dedim.kanser hastalarına ve yakınlarına umut dolu bir 2017 yaratabilmek için herkesin desteğini aldık.Çoğunluğu hanımlardan oluşan bu çılgın ve farklı insanlarla bir olduk hem eğlendik hem spor yaptık hemde kanserle dans edip bağış topladık.dedi.

Ece Süeren Ok '' Yorulduk lakin değidi.Zumbathon ile  Kanserle dans ettik. amacımıza ulaştığımız için çok mutluyuz'dedi.

Etkinlik sonrasında toplanan bağış 19.650 TL Kanserle Dans derneğine teslim edildi.

http://www.medyaege.com.tr/zumbathon-kanserle-dans-etkinligi-32293h.htm

Kanserle Dans

İzmir’de, hayatları farklı, meslekleri farklı olan 3 kadının yolu “Kanserle Dans Derneği”nde kesişti. Ölümü bekledikleri günleri geride bırakan 3 kadın, kanserle de dans edip dalga geçiyor.

Birbirinden farklı 3 hayat, 3 kadın... 3'üne de ileri derecede meme kanseri teşhisi kondu. Yolları tesadüfen buldukları "Kanserle Dans Derneği"nde kesişti. Dernekte bir araya gelen bu 3 farklı kadın ümitsiz, ölümü bekledikleri günleri geride bıraktı. Bu 3 güçlü kadın, dernekte sadece zumba, salsa ve bachata yapmıyor, kanserle de dans edip dalga geçiyor. İşte onların hikâyesi...

BAŞKAN YARDIMCISI OLDU
Güzin Yıldırım... Bir gün eline kitle geldi, hastaneye gittiğinde meme kanseri olduğunu öğrendi. Dünyası başına yıkılmıştı. "Kanserle Dans Derneği"ni fark etti. Bir gün dernek İzmir'de dans etkinliği yapacağını duyurdu, "Kimler bizimle?" dedi. Genç kadın da "Ben varım" dedi. İşte o günden bugüne kanserle dans etmekle kalmadı, derneğin başkan yardımcısı oldu. Yıldırım, "Önce ailem sonra 'kanserle dans' olmasaydı şu an yaşamıyor olurdum. Dernek içinde hepimiz aslında sadece dans etmiyoruz. Kanserle dans ederek onunla alay da ediyoruz" dedi. Yıldırım 1.5 yıldır mücadele ettiği kanseri dansla geriletmeyi başaranlar arasında yer aldı.

AYNALAR EN BÜYÜK DÜŞMANI
Nilüfer Duransoy, eşinden boşandı. Üç ay sonra sol memesinde kitle fark etti. Uzun bir süre doktora gitmedi. Daha önceden kanser tedavisi gören ablasının ısrarlarıyla doktora gitti. Yapılan kontrollerde meme kanseri olduğu teşhis edildi. Hemen ertesi gün ameliyata girdi, sol memesi alındı. Kemoterapi süreci başladı, saçları döküldü. Saçları döküldüğü için aynalara düşman oldu. Ameliyat sonrası herkesin kendisine "Ölecek" gözüyle baktığını söyleyen Duransoy, "Dernekle tanışınca fark ettim ki hayatım boyunca dans etmeyi hep istemişim, ancak insanlardan utandığım için etmemişim. Şimdi sadece normal bir dans yapmıyorum. Kanserle de dans ediyorum" dedi. Genç kadın şimdi 5 yıldır mücadele ettiği kanseri yendi, yılda bir kez kontrollere gidiyor.

'GRİP' DEDİLER KANSER ÇIKTI
Emekli Almanca öğretmeni Gülderen Akan, grip şüphesiyle hastaneye gitti. 1 ay boyunca grip zannedilerek antibiyotik tedavisi uygulandı. Arkadaşının ısrarıyla tesadüfen mamografi çektirdi. Meme kanseri olduğunu öğrendi. Dünyası kanser olduğunu öğrenen diğer insanlar gibi başına yıkıldı. Bir süre hayata küstü. Kızı bir gün onu Kanserle Dans Derneği'ne yazdırdı. Akan, o günden sonra kemoterapiden çıkıp dans etmeye gitti. Akan, "Bizim için en büyük dans bu. Hayatımızın dansını yapıyoruz" dedi.

http://www.sabah.com.tr/yasam/2016/11/27/kanserle-dans

Kanserle Dans Beykoz'daki etkinlikte buluştu"Herkes kanseri yenebilir"

İSTANBUL, (DHA) - YENİ yıla yeni umutlar ve hayallerle girmek isteyen, kendilerini "kanser savaşçıları" olarak tanımlayan ve bu hastalıkla mücadele eden onlarca kişi , Beykoz’da düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinlikte kanser savaşçıları, bu hastalığı yenmek için mücadele edenlere umut olmak için tecrübelerini paylaştı.

Beykoz Belediyesi ev sahipliğinde Kanserle Dans Derneği tarafından Beykoz PierCafe’de düzenlenen etkinliğe kanser hastaları, kanser hastalarının yakınları, hastalık ile ilgili bilgi almak isteyen ve kanseri yenen onlarca kişi katıldı.

“HERKES KANSERİ YENEBİLİR”

14 sene önce boğaz ağrısıyla gittiği hastanede lösemi hastalığına yakalandığını öğrenen ve kanseri yenen Metin Karadağ, şimdi görevinin insanlarla deneyimlerini paylaşmak ve onların hayatına dokunmak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“İnkar, isyan ve kabullenme. Kanserin bu süreçlerini ben de yaşadım. Kanser öğrenilen bir hastalık. Doktorlar da öğreniyor. Kanserde hasta var, hastalık diye bir şey yok. Çok ciddi bir kanser türünü ben atlattıysam herkes her hastalığı atlatabilir.'Bu hastalıktan kurtulabilirsin’ ‘İyileşen insanlar var, biz tanıyoruz, on senedir hayatta’ dediklerinde inanmıyordum ama şimdi ben hastaneye gidip, kanser hastası bir kişinin karşısına geçip ‘Hayattayım, ilaç almıyorum, hiç bir şeyim yok’ diyebiliyorum. Benim kan değerlerim şu an herkesle aynı. Hatta çoğu insandan daha iyi kan değerlerine sahibim. Kolesterolüm, kalp sıkıntım, karaciğer ve böbrek problemim, şeker hastalığım yok. Çoğu insandan çok daha sağlıklı bir hayat yaşıyorum. Demekki olabiliyormuş ve bunu insanlar gördüğü zamanda çok mutlu oluyorum. Bu hastalığı yenebileceğini herkesin bilmesi lazım. Bunu anlatmak da benim görevim ve bunu çok severek yapıyorum.”

“KAN VEREREK BİR HAYAT KURTARABİLİRSİNİZ”

Kızı 2,5 yaşındayken kanser hastası olduğunu öğrenen Bahriye Aslan da, kendi hastalığını anlatırken hastalıkla mücadele ettiği sırada kızından uzak kaldığı zamanları hatırlayarak duygusal anlar yaşadı. 4 sene önce kanser hastasıyken şimdi kanseri yenerek etkinliğe katılan Aslan, ilik vermenin önemine değinerek şunları söyledi:

“Ben ilik nakli oldum ve benim için çok başarılı bir süreçti. Maalesef çoğu hastalarımız ilik nakli olamıyor. Çünkü çoğu insan ilik nedir bilmiyor. İliklerini vermedikleri için çoğu hastamız ilik beklemek zorunda kalıyor. Aslında ilik vermek o kadar basit bir durumdur ki; sadece dört tüp kan ile ilik bağışı yapılabilir. Bu çoğu insanın yapabileceği bir şey. Hastaneye gidip kan vererek verdiğiniz kan ilik bağışı olarak da kullanılmasını istediğinizi belirttiğinizde bunu yapmış oluyorsunuz. Donör olarak tuttuğunuz zaman da sizden aldıkları kanla bir hayat kurtarmış oluyorsunuz.”

“KANSERLİ YA DA KANSERSİZ; ‘ANNE’ OLMAK ÇOK GÜZEL”

4 çocuk annesi Olcay Tuncay ise, 9 aylık kızı Eylül’ü doğurduktan sonra daha önce yendiği kansere yeniden yakalanma ihtimali olduğunu öğrendi. 3’üncü çocuğunu kucağına aldıktan sonra yendiği hastalığa boyun eğmedi, tecrübe kazandığı hastalığa karşı savaşmak için bir kez daha kolları sıvadı. Tuncay, anneliğin kanser üzerindeki yadsınamaz gücünü, “Eğer bir anneyseniz yeni bebek ile daha güçlü olmak zorunda oluyorsunuz. Ben meme kanserini oğlum ile atlattım, önüme gelebilecek hastalığı da kızımla atlatacağım. Annelik çok güzel. Kanserli veya kansersiz; anneyseniz her şeyi yenebilirsiniz” sözleriyle anlattı.

Sevgili Kanserle Dans Derneği siz ne güzel bir iş yapıyorsunuz farkında mısınız?

Benim Kanserle Dans Derneği ile tanışmam bir arkadaşım aracılığıyla oldu. Arkadaşım Kanserle Dansın yine böyle yaptığı bir etkinliğini paylaşmıştı. Dikkatimi çekti, çok merak ettim ve araştırdım. Ben babamı akciğer kanserinden kaybettim.

Hastalık sürecinde çok zor günler geçirdim. Derneğin kuruluş amacını okurken o günlere gittim. O zaman böyle bir derneğe ulaşabilseydim keşke. Kendi yaşadıklarımı düşündüm. Bir yanda sevdiğiniz insan, canınız, bir yanda nasıl başedeceğinizi bilmediğiniz bir hastalık. Bir denizin ortasında ne yöne gideceğini bilememek... Ve siz Kanserle Dans Derneği, siz tam da bu noktada bir can simidi gibisiniz.

sevgili-kanserle-dans-dernegi-siz-ne-guzel-bir-is-yapiyorsunuz-farkinda-misiniz.jpg

Şimdi bilmeyenler için bu derneği biraz anlatmak istiyorum.

Kanserle Dans Derneği, insanların hayatına dokunmayı, kanseri erken teşhis edip önlemeyi amaç edinerek, geleceğin kanser tedavisini hasta merkezli hale getirmek için kurulan bir dernek. -Gerek üyelerine, gerek de kamuoyuna websiteleri ve sosyal medya kanallarıyla ulaşarak; kanser hastalığı teşhisi, tedavisi, tedavi sonrası süreçleri ve kansere yakalanma riskini azaltma konularında ingilizceden çevrilmiş bilimsel araştırma kaynaklı doğru bilgi vermek.

- Ücretsiz olarak dağıtılan broşür, kitap, aksesuarlar (buzdolabı magneti, rozet) yoluyla kanser ve erken teşhis yöntemleri hakkında bilgi vermek ve farkındalık yaratmak.

- Kanser hasta ve yakınlarına hastalığın teşhis, tedavi ve sonrası süreçlerinde yalnız olmadıklarını göstermek. -Gönüllü doktorlarımızın izinleriyle onların çalışmalarından da faydalanarak,

- Hasta odaklı tedavi vizyonu kapsamında kanser hasta ve yakınlarına ücretsiz terapi, yoga, dans ve diğer sosyal aktiviteleri sunarak motivasyonlarını güçlü kılmak misyonuyla ve Doğru bilgi Pozitif cevap Pozitif enerji Birebir ilgi Gönüllük ilkeleriyle, hayatlara dokunuyorlar.

sevgili-kanserle-dans-dernegi-siz-ne-guzel-bir-is-yapiyorsunuz-farkinda-misiniz-001.jpg

"Ya sen, ya ben ya da sevdiğimiz Kanserle dans ettik, ediyoruz, edeceğiz." sloganıyla yollarına devam eden Kanserle Dans Derneği'nin hikayesi babalarının kanser olmasıyla yolları kesişen ve Amerika’da yaşayan iki lise arkadaşı Esra ve Ebru ile başlar. Kanser hastaları ve yakınlarının doğru ve araştırılmış bilgiye olan ihtiyacı nedeniyle nisan 2012’de «kanserle dans» blog ve facebook sayfalarını kurarlar.

Şu andaki sosyal medya takipci sayısı : 81.000 kişi. Kısa sürede bu kadar büyümesini, dur durak bilmeden üreten, samimi ve kocaman yüreğe sahip gönüllülerine borçlu. Kanserle Dans'ın yaptığı çalışmalardan bazıları şöyle:

*Uluslar Arası Kanser Kuruluşları ile İletişim (Örn. American Cancer Society)

*Bilimsel ve Araştırma Kaynaklı Paylaşım

*Hastalara Psikolojik, Sosyal ve Pratik Destek

*Erken teşhis ve tarama konusunda farkındalık etkinlikleri

*Gönüllü doktorlarla WEBINAR (online seminer )

*İnteraktıf online eğitimler”

* Çok çok önemli ve çok işlevsel bir proje olan akıllı telefonlarda metastatik meme hastaları için kullanıma hazır Met meme app uygulaması.

15592081_2162136860677360_71835956_n.jpg

Kanserle Dans Derneği bu kez de kanserde genetik yatkınlık ile ilgili toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla13 Aralık 2016 tarihinde "KANSER MİRAS MIDIR" adlı etkinliği düzenledi.

Destekçileri ve gönüllülerinin katılımı ile güzelleşip başarıya ulaşan tüm etkinlikler gibiydi bu da. Katılımcılar; Kanserle Dans Derneği Başkanı Esra Çokçetin Prof. Dr. Cengiz Yakıcıer (Kanser ve Genetik- Acıbadem Üniversitesi Hastanesi) Prof. Dr. Ali Ayhan (Over Kanseri- Başkent Üniversitesi Hastanesi) Prof. Dr. Ahmet Özet (Akciğer Kanseri- Gazi Üniversitesi Hastanesi) Prof. Dr. İbrahim Güllü (Kolorektal Kanserler- Hacettepe Üniversitesi Hastanesi) Prof. Dr. İbrahim Tek (Meme Kanseri- Medicana Ankara Hastanesi)

sevgili-kanserle-dans-dernegi-siz-ne-guzel-bir-is-yapiyorsunuz-farkinda-misiniz-002.jpg

Harika etkinliğe herkes heyecanla hazırlandı. Uykusuz geçen günler sonunda etkinlik sayesinde çok özlenen ama görüşülemeyen dostlar biraraya gelindi. Günün anısına etkinliğe gelen katılımcılara dağıtılan minicik hediyeler çok sevimliydi.

Etkinlik sonunda kokteyl ile konuklarına güzel anlar yaşattılar. Park inn by Radisson'da gerçekleştirilen etkinlikte işitme engelliler için işaret dili tercümanı da görev aldı.

Bu güzel etkinliği hazırlayanlara, dernek kurucuları, çalışanları, konuşmacılar, ödül alan başarılı öğrenciler ve proje koordinatörü Sevil Benli Gürkan Hanıma sonsuz teşekkürler.

İyi ki varsınız!

 

 

http://www.haberlerankara.com/sevgili-kanserle-dans-dernegi-siz-ne-guzel-bir-is-yapiyorsunuz-farkinda-misiniz-2275yy.htm

Sigarayı Bırakmanın Vücudumuzdaki Olumlu Etkilerinin Anlatıldığı Şahane Video

Sigarayı bırakma konusunda hevesli iseniz fakat bir türlü gereken itici gücü bulamıyorsanız, bu video işinize yarayabilir.

İnsanlığın en kötü alışkanlıklarından biri olan ve kendimize zarar verdiğimizi bildiğimiz halde durmadan tükettiğimiz sigara, ülkemizde de yaygın olarak kullanılmakta ve her geçen gün, sigara kullananların sayısı arttığı gibi sigaraya başlama yaşı da giderek düşüyor.

Fakat yaratılış harikası olan insan bedeni öylesine mükemmel bir sisteme sahip ki, sigara gibi bir zehri kullansanız bile belli bir süreden sonra vücudunuz, hiç sigara kullanmayan bir insanın vücudu gibi, eski sağlıklı günlerine dönebiliyor. Yani bir nevi vücut kendini toplarlıyor.

Eğer sigara kullanıyor ve bırakmak istiyorsanız, fakat bu önemli adım için sürekli kendinizi motive edecek, yani tabiri caizse 'Sizi gazlayacak' şeyler arıyorsanız, sosyal medya mecraları üzerinden kanser hastalığı teşhisi, tedavisi, tedavi sonrası süreçleri ve kansere yakalanma riskini azaltma konularında İngilizceden çevrilmiş bilimsel araştırma kaynaklı doğru bilgi verme misyonunu benimsemiş Kanserle Dans Derneği tarafından hazırlanan bu güzel videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

Videoyu izlemek için tıklayınız: https://www.youtube.com/watch?v=JSd5yTaiTIs

http://www.webtekno.com/sigarayi-birakmanin-vucudumuzdaki-olumlu-etkilerinin-anlatildigi-sahane-video-h28954.html

Kanserde Akıllı Telefon Dönemi

Kanserle Dans Derneği, internet aracılığıyla meme kanseri hastalarının doktorlara, güncel bilgilere, rahatsızlığı bulunan diğer kişilere ulaşmasını ve yalnız kalmamasını sağlayacak akıllı telefon ile tablet uygulaması başlatıyor

Kanserle mücadelede dansla hastalara moral desteği vermeye çalışan Kanserle Dans Derneği, internet aracılığıyla meme kanseri hastalarının doktorlara, güncel bilgilere, rahatsızlığı bulunan diğer kişilere ulaşmasını ve yalnız kalmamasını sağlayacak akıllı telefon ile tablet uygulaması başlatıyor.

http://www.haberturk.com/saglik/haber/1279953-kanserle-mucadelede-akilli-telefon-donemi

Stay Informed

Subscribe To Our News Letter

Download our Smart Phone Apps

MetMeme | About